GRUTTO

Een rondje door de polder en ja hoor eindelijk een Grutto gespot. Hij zat rustig op een hekje te tetteren en te roepen. Ik heb mijn fiets neergezet en sloop stap voor stap een stukje dichter bij. Ondertussen deed mijn klikvingertje het ‘zware’ werk. De afstand was behoorlijk groot en op een paaltje nog verder weg zag ik iets, maar wat wist ik niet. Toch maar gefliepst en Helma, de reddende engel, liet me weten dat het een Ringmus was. Leuke bijvangst van het Grutto avontuur dus. Tenslotte nog een stapje en weg was ie, dat was duidelijk een stap te ver.

 ***

***

***

niet mooi scherp, maar de afstand was echt groot…

***

***

Een paar dagen later kwam ik weer langs het weiland. Een Grutto zat ws op zijn nest en vond dat ik te dicht bij kwam, steeg op en ging op de vleugels om me af te leiden. Dat gaf mij de gelegenheid om een Grutto in volle vlucht te fliepsen en dat heb ik ook gedaan.  Na een korte shoot, besteeg ik weer mijn stalen ros en liet de Grutto zijn werk doen. Ieder zijn ding zeg ik altijd maar.

 

***

***

***

***

terug naar het nest….

***

 

 

foto’s gemaakt 12-5-’18 op het hekje

  20-5-’18 op de vlucht

 

18 gedachten over “GRUTTO

 1. Hoi Marjolein,
  Mooie serie van de Grutto, dus toch gezien, ik las laatst dat je met Helma door de polder was geweest en helemaal geen Grutto’s had gezien.
  Ik heb ze dit jaar ook nog niet gezien.
  De vliegende Grutto’s zijn echt super.
  Groetjes Irma

  Geliked door 1 persoon

 2. Een heel mooie serie Marjolein…dat is een mooie vogel in de polder…..maar die vlucht foto’s vind ik zeker zo goed genomen….zelfs de laatste zweef foto….knap werk meiske…..🙋

  Geliked door 1 persoon

 3. Wow wat een geweldig mooie serie van de Grutto Marjolein heel mooi genieten en wat een prachtig licht en kleuren complimenten hoor ook in de vlucht super Ze zijn zo mooi hé de grutto’s hier zitten er ook altijd in de polder maar ik hou het tegenwoordig maar bij bloemetjes de telelenzen worden te zwaar voor me ha ha
  Fijne dag Hé
  L.G Janny

  Like

 4. Hi Marjolein,

  Wat een gave serie laat je zien.
  En wat is dit toch een prachtig dier.
  Zo mooi getekend en zo mooie van kleur.
  Van die mooie ranke benen als een foto model.
  Wat de meeste foto’s niet laten zien is de onderkant van de vogel, gelukkig laten die van jouw dat wel zien want ook die is mooi.

  Hahahaha ja voor snelle auto’s heb je een snelle klikvinger nodig maar voor deze grutto’s ook 🙂
  Heerlijk vast gelegd Marjolein ik had gewoon het gevoel dat ik achterop je stalen ros mee mocht rijden 🙂 🙂

  Fijne dag en LG,
  Karina

  Like

 5. De grutto draag ik een warm hart toe, je doet me dan ook enorm veel plezier met je reportage. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt!
  Ze kunnen ook zo fraai hun eigen naam roepen, hè? Ik ben zo blij dat ik in de polder woon…
  Lieve groet

  Like

 6. Hey buuf Marjolein,
  ik heb vele grutto’s kunnen fotograferen afgelopen week. Ook de tuurtjes waren volop aanwezig.
  Prachtig zoals je ze vliegend hebt “gevangen”. Daar waar we zijn om ze te fotograferen kan je ze ook heel mooi in vlucht pakken. Mooi plekje hé 😀
  Gaan we gauw weer langs maar pak je kansen deze week want het is prachtig weer. Ik moet zelf werken tot vrijdag en vrijdag ben ik dan de hele dag weg. Ik ben daar zaterdag en/of zondag weer.
  Zal je ff mail sturen met wat foto’s.
  Lieve groetjes ban je ouwe buuf uit het kleine gehuchtje hihi…..

  Like

 7. Hier door ziekte nog weinig weidevogels kunnen fotograferen, maar deze serie is erg mooi.

  Like

Reacties zijn gesloten.